Monday, October 8, 2007

Translation...

Sometimes bila sembang ngan orang luar pun kita tend to use some of these words and other people will be like.. haa..?? what did you say..? hehehe... and the list goes on...

anjing : prefect
kandang : bilik anjing (hehehehe)
court : squash court
felong : layan feeling/blues
kirik : smoking
lados : kirik
que : nerd/tak tau apa2
bell : errr... camana nak translate ni ah?? Qaiser tolong...
biawak : library prefect
jamban : kutu wanabe...
burung : new F4...
kapet : cafe yg kat belakang big school tu...
jambu : awek koleq... hahahahaha..!!
brother : nama undercover utk jambu...

D73

10 comments:

Honque said...

Kirik - Rokok
Kirikian - merokok
Lados - rokok
Cikendoi - sendiri mau ingat la
Lonelay - Keluar town pagi lepas subuh
Black War - Kasut warrior hitam
Babi - Kutu tahun ganjil
Beruk - Kutu tahun genap

overrrthefloorrsss said...

downstaize - 4u2c wannabe .

Takde 'AC DISINI' wannabe kah?

Honque said...

apahal yang tak puas hati sgt dgn batch aku ni? kalau dah terer sgt letak la nama betul brader.ada kitaorg kacau batch ko ke apa?

Honque said...

at least batch aku takde la yg dok masuk ajaran sesat claim rasul lah apa lah. nak kutuk org pun tgk la batch sendiri dulu bro

Alie D14 said...

honque..ignore je mamat ni..memang pengecut..pass remarks tapi tak berani reveal identity ..takde class lansung! aku suggests, from now on kita moderate je komen2 kat sini..delete je komen2 macam ni..amacam?

to mr anonymous/ overthefloors a.k.a coward no self esteem sonovabitch -> f*&ck off + mind your own business!!

uptheflooorrrzzzzzzzzzz said...

Janganlah mare bangggggg
tak elok tuu di musim raya

budakkoleqsekejap said...

la...aku baca tu macam tambah vocab je..apsal jadik marah ni? salah paham ke?

Sapa claim jadik rasul tu? batch mana ek?

alie d14,
bahse cam budak koleq masa f4 je...hehhe..

p/s: aku duk koleq sattt je dulu...., tak sampai setahun.

soed said...

Poen Hang - Yusman Rizal
hahaha..

牛五花Orange said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

蘿蔔糕Jolin said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社